06-38917579 info@volopvitaal.nl

Powerwalking

Powerwalking is op een hoog tempo lopen, in vergelijk met hardlopen minder belastend voor je gewrichten. Je traint in de zone van vetverbranding en tegelijk ga je met behulp van oefeningen middels eigen lichaamsgewicht en eventueel met een tube je spieren sterker maken. Elke les wordt afgebouwd met uitlopen en stretchoefeningen.

VolopVitaal is de trotse eigenaar van Powerwalkingclub Venlo. U wordt begeleid door twee gecertificeerde trainers Susan en Ton, opgeleid door Powerwalkingclub Nederland.

Powerwalking *
Dit is een Low Level actieve sportles waarbij je start met Powerwalken. Op een lager activiteitsniveau werk je aan jouw vitaliteit, waarbij de gemiddelde snelheid opgevoerd wordt tot ca. 5-6 kilometer per uur.
De duur van de training is ongeveer 60 minuten. Gestart wordt met een warming-up alsook het losmaken van de spieren. Vervolgens wordt het tempo van powerwalking verhoogt met tempowisselingen en tussentijdse functionele krachttraining.

Powerwalking **
Dit is op een Medium Level actieve sportles waarbij je al vaardig bent in het Powerwalken. De training bestaat deels uit lopen in verschillende tempo’s en tussentijdse functionele krachttraining, waarbij de gemiddelde snelheid opgevoerd wordt tot ca. 6-7 kilometer per uur in ca. 60-75 minuten.

Powerwalking ***
Dit is een High Level actieve sportles waarbij je gevorderd bent in het Powerwalken. De training bestaat uit lopen in verschillende tempo’s, ca. 7-9 kilometer per uur en tussentijdse functionele krachtraining in ca. 90 minuten.